Conferències i formacions

Més de 20 temàtiques diferents, amb sòlids fonaments pedagògics, psicològics i ètics, que Eva Bach desenvolupa d’una manera molt pràctica, útil, propera i entenedora.

Totes les temàtiques poden ser abordades en modalitat conferència, curs, taller o seminari i els títols poden ser adaptats.

Educar per estimar la vida

Els nostres fills i els nostres alumnes necessiten dues coses per tenir ganes de fer alguna cosa bona amb la pròpia vida: que els estimem a ells i que ens estimem la vida. Com podem encomanar alegria de viure i ganes d’aprendre, de ser, de fer, d’estimar, als infants i adolescents?

Educar amb sentit i sensibilitat

Per què i per a què eduquem. Quin sentit i quins propòsits ha de tenir l’educació. Quins són els verbs que acompanyen el verb educar.

Educar el tresor de les emocions

Què significa sentir intel·ligentment. Principis, orientacions i estratègies per a una bona educació emocional. 12 passos per transformar les emocions difícils o desagradables. Actituds adultes que afavoreixen el creixement emocional sa d’infants i adolescents.

Posar cor a les paraules

La necessitat de desenvolupar un nou llenguatge educatiu emocionalment ressonat, motivador, inspirador, generatiu, apreciatiu, potenciador, transformador, balsàmic, ètic i estètic.

Llibre Eva Bach Educar per estimar la vida

Eva Bach Conferència Masia 360 Barça

Les emocions del professorat

Algunes claus per afavorir el benestar docent. Quines són les competències socioemocionals bàsiques del professorat. L’educador/a emocionalment competent..

Preguntes essencials per al benestar emocional

5 preguntes essencials per posar rumb a l’alegria de viure, per sentir-nos bé amb nosaltres mateixos i amb els altres, per viure, educar i/o relacionar-nos millor. Conferència apropiada per a empreses i equips de gestió i direcció.

Petits d’alçada i grans de cor

10 drets i necessitats essencials dels nens i nenes, i dels nois i noies, per a un creixement emocional sa. Reptes que comporten pels adults.

Emocions i contes: un camí directe al cor

El valor de les emocions i dels contes per arribar al cor dels nens i nenes, i educar la sensibilitat, la creativitat, la bellesa. Com podem afavorir el desenvolupament emocional saludable dels infants a través dels contes, les metàfores i la narració dels fets i vivències de la pròpia vida.

eva-bach-conferencias-001

Conferència Andorra Eva Bach

L’adolescència, un esclat de vida i d’emocions

Una mirada profunda i en positiu a l’adolescència. Sentit, reptes, necessitats essencials, dificultats i meravelles de l’adolescència. El que és natural i propi de l’etapa i el que pot ser símptoma d’algun desordre. El lloc i la funció de l’adult/a.

Comunicació afectiva i efectiva amb adolescents

Missatges clars i valents per educar adolescents.

Claus i requisits per a una bona comunicació i relació amb adolescents. Com establir una bona sintonia i comprendre’ls millor. Exemples de missatges per educar amb tendresa, respecte, determinació i fermesa en l’adolescència.

Acompanyem-los en el camí cap als somnis

Com podem impulsar i potenciar els talents i les capacitats singulars dels infants i adolescents. Com fer-los un bon acompanyament en l’incert i meravellós camí dels somnis des de casa i l’escola.

El primer amor dels fills

Sentit, significats i repercussions dels primer amor. Actituds recomanables dels pares davant el primer amor dels fills.

eva-bach-conferencias-003

eva-bach-conferencias-004

Ser mare o pare avui

Què necessiten els nostres fills/es per créixer bé, brillar i contribuir a un bon futur, i què necessitem els adults responsables de la seva educació (pares, mares, avis/es, mestres…), per poder ajudar-los a créixer bé.

L’amor que ajuda a créixer bé els fills/es

Com és l’amor que teixeix uns vincles familiars saludables i ajuda a créixer bé els fills i filles. Característiques i qualitats del bon amor en la família. Exemples, orientacions i pautes que contribueixen a desenvolupar-lo.

Les llavors d’una sana autoestima en els fills i filles 

Què és i què no és l’autoestima. Actituds recomanables de mares, pares i professorat per afavorir una sana autoestima en els infants i adolescents. Com ha de ser la comunicació per potenciar l’autoestima.

Normes i límits als fills/es.

El repte d’educar amb tendresa i fermesa.

Quin sentit tenen les normes i límits. Com han de ser per ajudar a créixer. Què ens facilita posar-los. Aprendre a dir “no” i a trobar un bon equilibri entre llibertat i límits.

eva-bach-conferencias-005

eva-bach-conferencias-006

Escola i família, remant en una mateixa direcció.

Tots a una per educar.

10 claus per afavorir el respecte mutu, el diàleg i la cooperació entre escola i família. Alguns fins educatius últims i valors essencials que puguin ser compartits.

La millora del clima emocional a les organitzacions socioeducatives

10 principis i estratègies per crear climes que potenciïn unes relacions humanes positives, la cohesió grupal, el talent i el bon rendiment.

Separats com a parella, junts com a pares

Necessitats essencials dels fills i filles quan els pares se separen. Orientacions perquè pares i fills puguin canalitzar i integrar adequadament les emocions pròpies d’una separació i viure-les d’una manera no traumàtica.

Les àvies i els avis són savis

La importància dels avis/es i de la informació transgeneracional per educar els fills/es. El lloc i la funció dels avis. Què necessiten i què ens aporten els avis i àvies. 

eva-bach-conferencias-007

eva-bach-conferencias-008

L’assertivitat, base d’una bona comunicació

Assertivitat rima amb felicitat i no és mera coincidència. Principis, estratègies i tècniques assertives per comunicar eficaçment, afavorir una interacció positiva i millorar el clima de grup.

Educar per a unes relacions amb cor

Com afavorir unes relacions entre iguals cordials i positives des de la família i l’escola. Pautes emocionals i sistèmiques per prevenir i resoldre dificultats.

Comprendre i transformar les emocions

12 passos per atendre, comprendre i transformar les emocions. Aportacions neurobiològiques i científiques recents. Orientacions i procediments que ens apropen a la sensibilitat, a la maduresa i al benestar emocional.

Amb els ulls de l’ànima.

Característiques de la nova mirada que necessitem societat i educació per extreure el millor de cada ser humà, convertir-nos en persones més conscients i completes, i en societats més felices i humanitzades.

eva-bach-conferencias-008

eva-bach-formacion

El que és essencial no es compra ni es ven

El canvi d’hàbits de consum dels nostres pares als nostres fills/es. Repercussions del consumisme desmesurat. Com afavorir hàbits de consum saludables en els fills i filles.

La música, un bell camí per créixer, per ser, per sentir

La música com a intel·ligència. Valors i competències per a la vida que aporta la música. Aprenentatge musical, rendiment escolar i desenvolupament del propi talent. Com afavorir els estudis musicals i el creixement personal dels filles i filles a través de la música.