Pregonera de la Festa Major de Manresa 2013

eva-bach-1

eva-bach-2

El 31 d’agost del 2013 va pronunciar el Pregó de la Festa Major de Manresa, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament, en el qual va exposarla necessitat de l’educació emocional:

Manresa és una ciutat sensible i permeable a l’educació emocional perquè és una ciutat amb cor “, ha afirmat Eva Bach Cobacho en l’acte de pregó de la Festa Major d’aquest any que ha tingut lloc aquest migdia a un Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ple de gom a gom.

Eva Bach, educador, mestra i escriptora, ha expressat en la seva intervenció, que ha rebut una llarga ovació del públic assistent, el seu amor a la pedagogia ia l’educació emocional. Ha destacat el paper de l’educació afirmant que “l’educació és la matriu on es gesta el futur i la columna que vertebra i impulsa el desenvolupament personal, social i humà “. En aquest sentit ha ressaltat que “Vetllar pel creixement emocional sa de la infància i de les noves generacions és un dels grans reptes de l’educació actual i implica responsabilitzar del propi”.

Bach ha iniciat el seu discurs amb un repàs per la història de l’educació i la pedagogia, des de l’impuls renovador que va sorgir a Catalunya amb el corrent noucentista, a etapes posteriors tan fosques com la guerra civil i la postguerra fins arribar a la difícil situació actual. En aquest sentit, ha efectuat una crida al treball col·lectiu per garantir les sensibilitats individuals, la llibertat de crear i aprendre, i on les persones estiguin per sobre de les ideologies i els interessos concrets.

Ha apuntat que “l’educació emocional és, en últim terme, aprendre i ensenyar el llenguatge del cor. Un llenguatge que es reconeix perquè, com la poesia, la música o les arts, acaricia el nostre reducte més íntim i ens regenera per dins “. Per això, considera que cal buscar un nou llenguatge i un nou estil de comunicació que extregui el millor de cada persona i que permeti créixer intel·lectualment i emocionalment tant a nivell personal com col·lectiu.

eva-bach-3

eva-bach-4

eva-bach-5

Per acabar, ha assenyalat que “Manresa és més que una ciutat emocionalment intel·ligent i més que el cor de Catalunya” és una ciutat sensible i permeable a l’educació emocional perquè és una ciutat amb cor. Una ciutat que irradia la llum i la calidesa del cor, que exhibeix agraïda l’empremta del seu passat i alhora batega de futur, que vol anar més lluny i apunta sempre una mica més lluny “I ha tancat el seu pregó expressant el desig que Manresa sigui un referent en l’àmbit de la pedagogia i l’educació emocional per tal que generacions presents i futures puguin gaudir d’espais de màgia i del llenguatge del cor.

Font: www.manresainfo.cat,Regió 7, Jordi Preñanosa y SussiG.

Llegir pregò